warme detaillering

warme detaillering

Interieur
Riemst 2022

Ontwerp & realisatie open ééngezinswoning H.-L.

Uniformiteit en eenheid typeren het interieurontwerp van deze splitlevelwoning. Het volledige ontwerp is opgebouwd rond een doordachte materiaalcombinatie bestaande uit hout in combinatie met gelakte wanden. Het hout vormt een accent in zowel het keukeneiland als in de keukenkastenwand. Die wand overstijgt zijn functie en gaat dankzij een houten bekleding voor de berging op in een box die in de woning is geschoven. De deur naar de berging ligt in het houten wandvlak geïntegreerd. In de inkomhal herbergt het houten volume de vestiaire.

 

Fijnzinnige detaillering

Voor wie oog heeft voor detail; merk op hoe de positie van het eiland is uitgelijnd op de zichtlijn vanaf de inkomhal en de vide boven de eetruimte. De afwerking van de houten kastelementen is bijzonder verfijnd met in verstek gezaagde randen, de met wengé geaccentueerde naden en de greeploze kasten. Ook andere details zoals de ingewerkte gordijnrails en indirecte verlichting boven de dressingkasten typeren het fijnzinnige interieurontwerp.

 

Ter hoogte van de keuken geeft de trap naar de verdieping uit op de zicht- en looplijn van voordeur naar achtergevel. Deze trap wentelt zich rond een liftkern, die de verdieping comfortabel bereikbaar maakt.