Wereld vol belevingen

Wereld vol belevingen

Interieur
MAASMECHELEN 2019

Ontwerp en realisatie van interieur voor een eengezinswoning.

Het interieur van deze ruime eengezinswoning biedt verschillende leefruimtes met een aparte beleving. De ruime leefkeuken gaat via de volledig beglaasde wanden interactie met de tuin, de zitruimte is een centrale ontmoetingsplek terwijl de tv-ruimte een geborgen sfeer meekreeg. Deze intieme zitruimte geniet van scherend daglicht via een raam in de nis die de overdekte inkomzone vormt.

In het ontwerp is erover gewaakt dat er vanuit de verschillende leefruimtes een onderlinge visuele link is. De looplijnen tussen de leefruimtes zijn langs de glazen buitenwanden georganiseerd. 

 

Bijzonder is de kijkas doorheen de woning van de glazen voordeur tot het overdekt terras. De inkijk is zo georganiseerd dat er geen zicht is op de activiteit in de woning. Centraal op deze zichtlijn bevindt zich het knooppunt voor de looplijnen doorheen de woning. Hier is ook de trap naar de verdieping op geënt.

 

Op de verdieping vormt de trap een denkbeeldige grens tussen het ouderlijke gedeelte en de kinderzone. De ouders genieten van een ruime slaapkamer met dressing en een aangrenzende badkamer. De grote raampartij is als het ware een kader om het Maaslandschap achter de winterdijk.

In de ouderlijke badkamer zet een bovenlicht het vrijstaande bad letterlijk in het licht. Ook een diepe inloopdouche profiteert zo nog van daglicht.

Bij de kinderkamers is een tweede badkamer voorzien. De ramen van de kinderkamers zijn opgevat als één groot raam.

In de kinderzone bevindt zich ook een thuiskantoor. Dat kijkt via een groendak ook uit op het groene landschap 

 

In het interieurontwerp ging veel aandacht naar de detaillering. Zo gaat de handgreep van de trap op in de muur en zit er ledverlichting in verwerkt. Het materialenpallet is beperkt, maar consistent doorheen de woning toegepast. Zo vullen messing, donker gekleurde eik en koperen handgrepen elkaar aan.