schoenen in de kijker

schoenen in de kijker

Commercieel
BILZEN 2019

Inrichting toonzaal Belizia Shoes: 595 m2

Voor de eerste fase in de plannen van deze schoenengroothandel werkten we de ontwerpen uit voor de herinrichting van een bestaand commercieel pand van 595m² groot. Tot aan de verbouwing werden de schoenen in hoge rekken in ellenlange rijen gepresenteerd aan de detailhandelaars. De herinrichting brengt meer beleving in het ontdekken van de nieuwe schoenencollecties.

 

De schoenen worden nu gepresenteerd in een gevarieerde volumes: hoge donkere leggers met achtergrond houtmotief en lage houten volumes. Boven de houten volumes hangen wit gelakte metalen dragers uit het plafond om schoenen extra onder de aandacht te brengen. De hoge volumes hebben een dubbele rol: naast hun presentatiefunctie delen ze de ruimte op in verschillende zones.

 

Een zelfde rol heeft de houten lamellenwand: hij maakt een zachte opdeling tussen de eerste en tweede collectie. In de lamellen is overigens ook de mogelijkheid om schoenen te presenteren voorzien.

 

Een looplijn in het verlengde van de inkomdeur leidt de bezoekers langs de verschillende presentatie-elementen. Een verlaagd plafond benadrukt dit denkbeeldige looppad. Het is meteen ook een technische zone waarin technieken zoals de ventilatie zijn weggewerkt.

 

Beleving was het uitgangspunt in het interieurontwerp. Een aangename akoestiek is daarvan een logisch gevolg. Het gebruikt van geperforeerd gipskarton voor het verlaagde plafond en van zachte materialen zorgen voor een aangenaam geluidscomfort in de winkelruimte. De stoffen geven ook een warmte uitstraling.