Woning Z.

EMPA - Egide Meertens Plus Architecten - exterieur - brick - grey - facade - natural stone

Woning Z.

Woning
RIEMST 2017

Geleed natuurstenen volume.

In het landelijke Lafelt vormt deze compositie in natuursteen een architecturaal tegengewicht voor de alomtegenwoordige fermettes. Het architectuurontwerp combineert open en gesloten vlakken op een doordachte manier met elkaar. Raamvlakken wisselen af met geveldelen in stroken natuursteen. De aannemer verwerkte de natuursteen met een voeg van amper 2mm. De stenen met verschillende hoogtematen werden gesorteerd en werden maat per maat in verschillende lagen verwerkt.

Door de vlakken van de verdieping een paar centimeter naar voor te laten springen, benadrukken ze de geleding in de woning. De zijgevels zijn gesloten opgevat, de achtergevel is transparant. Inkijk van de achterliggende omgeving wordt vermeden door de paardenstallen die een eindpunt vormen voor het terrein en die deel uitmaken van het concept van buitenkamer waar ook het zwembad bij hoort.

Ontdek meer foto’s na voltooiing van het project.