Woning G.-K.

EMPA - Grieten Kellens Zutendaal forest bos brick construction

Woning G.-K.

Woning
Zutendaal 2017

Ontwerp en realisatie van een gezinswoning.

Een uniek kader als een tot natuurgebied herbestemd ontginningsgebied moet je benutten. Dat deed Egide Meertens Plus Architecten door iedere ruimte in deze woning maximaal te enten op de achterliggende grindgroeve. Grote raamvlakken geven een wijds zicht op de groene omgeving. Het samenbrengen van de verschillende ruimtes zorgt voor een mooie volumespeling. Ook de carport si in de woning geïncorporeerd en draagt zo bij aan de kracht en transparantie van het ontwerp. Om de sterkte van het volumespel helemaal tot zijn recht te laten komen, gaan constructieve elementen zoals kolommen volledig op in de architectuur.

De boomrijke omgeving biedt opportuniteiten voor een diverse lichtinval. Tegelijkertijd kan het groene bladerdek lichtinval belemmeren. Om dat te compenseren, kreeg het dak van de leefruimte koepels die zenitaal licht binnenhalen.

Ontdek meer foto’s na voltooiing van het project.