Uitbreiding: Welkom daglicht.

Egide Meertens Plus architecten verbouwing Verbiest-Lenvain Grimbergen interieur 01

Uitbreiding: Welkom daglicht.

Woning
Grimbergen 2016

Verbouwing ééngezinswoning V.-L.

Eerlijk materiaalgebruik en een rijke daglichtinval, dat is de rode draad doorheen de renovatie van deze rijwoning. Een oude achterbouw maakte plaats voor een nieuwbouwvolume waarin keuken en eethoek een plaats kregen. Een overdekt terras vervolledigt het bouwprogramma. Een gevelbreed raam en een lichtstraat op de grens tussen oud en nieuw halen maximaal licht binnen. Een opvallende, witte keukenwand en dito eiland reflecteren het licht en versterken het ruimtegevoel. Dat centrale gegeven in de ruimte wordt omringd door sobere, eerlijke materialen: een gepolierde betonvloer, hout voor de dakstructuur en een gevelsteenwand die doorloopt tot buiten en daar als het ware het terras omkadert.

Egide Meertens Plus architecten verbouwing Verbiest-Lenvain Grimbergen interieur 02
Egide Meertens Plus architecten verbouwing Verbiest-Lenvain Grimbergen exterieur 01
Egide Meertens Plus architecten verbouwing Verbiest-Lenvain Grimbergen exterieur 02