Onzichtbaar aanwezig

Onzichtbaar aanwezig

Interieur
Riemst 2021

Vandaag is een laatste inbreiding voltooid bij ons kantoor: het ontvangstpaviljoen vormt de onzichtbare schakel tussen architectenpraktijk en het Haspengouwse landschap.

Voor het interieur boden de landelijke omgeving en de context van de ouderlijke landbouwerswoning de nodige inspiratie. Dat vertaalt zich in een uitgesproken atypische, eerder brutalistische inrichting, die haaks staat op wat klanten traditioneel vragen. Wengé-hout voor de wanden, rosso persiano natuursteen - in visgraatmotief - voor de vloer en beton voor het plafond zijn de dragers van de interieurafwerking. De houten, geprofileerde kastenwand is vernuftig functioneel. Ze verenigt opbergruimte, een keuken, een toilet, een bed – voor klanten die blijven overnachten na een avondlijke bespreking -, een doucheruimte. Het ter plaatse gestorte plafond meet zich de schuine belijning aan van de gesprekstafel. Het bandraam boven de kastenwand en de glazen wand naar de patio geven het plafond een zwevend effect. Het bandraam zorgt voor extra sfeer wanneer het de avondzon binnen haalt. Ronde kokers in het plafond van de kast brengen daglicht tot op het toilet. De brede houten vensterbank aan het grote raam vormt een interessante zitplek. Het meubilair in het paviljoen is afgestemd op de basiskleur van de vloer.

Net als alle elementen in het ontvangstpaviljoen een dubbele functie hebben, heeft het paviljoen zelf ook een dubbele rol. Naast gespreksruimte kan het ook een unieke verblijfsruimte zijn voor klanten die van ver komen en eventueel tijdens het weekend de omgeving of Maastricht willen verkennen. Ontdek er meer over op het luik ‘Sleep’.LINK naar luik ‘Sleep’ op website.