Machtige materialen

Machtige materialen

Interieur
OUD-HEVERLEE 2019

Interieurontwerp en realisatie van een ééngezinswoning.

Ook al oogt de architectuur robuust en gesloten, doordacht geplaatste raamvlakken brengen intern een oase van daglicht en bieden uitgekiende en aantrekkelijke zichtlijnen. Het interieurontwerp speelt hier op in. Een pivoterende binnendeur voor de volledig beglaasde voordeur geeft de bewoners de vrijheid om te bepalen welke inkijk passanten vanop straat krijgen.De overige raamvlakken geven uit op de zij- en achtergevel. Ze zijn daarbij zo geplaatst dat inkijk nagenoeg onmogelijk is.

 

Derde dimensie

Een vide versterkt de ruimtelijkheid in de woning. Deze uitsnijding in de verdiepingsvloer brengt ondanks de gesloten zijgevel toch daglicht tot diep in de zitruimte. Vanuit deze intiemere ruimte werd bewust geen connectie gelegd met het aanpalende perceel om een gevoel van geborgenheid en een andere beleving te creëren. Dankzij de vide geniet de zitruimte van een derde dimensie, en een totaal andere beleving dan de sterk van raampartijen voorziene keuken en eetruimte.Het aanpalende terras en de bureauruimte op de verdieping bieden ruimschoots uitzicht op het groene aanpalende perceel en bieden zo een tegengewicht in de zoektocht naar openheid versus geborgenheid.

 

Hout matcht met natuursteen

De keuze voor lichte materialen en hout versterken de spatieuze indruk die het interieur geeft. Het hout is een warm accentmateriaal dat terugkomt in grote vlakken zoals kasten, de trap, los meubilair, vloeren en leggers. Het hout krijgt afwisseling van een lichte natuursteen die consequent in de keuken en badkamer wordt gebruikt. Zwarte verlichtingsarmaturen en kraanwerk vormen een derde accent in het verder lichte interieur. 

Een bovenlicht in de nachtgang zorgt voor een sterk verlichte doorgangsruimte.