Geborgen versus open.

EMPA - Egide Meertens Plus Architecten - interior - white - wood - marble - kitchen

Geborgen versus open.

Interieur
DE HAAN 2017

Ontwerp open ééngezinswoning N.-K.

Het ontwerp van deze woning ent zich op de ligging van het bouwterrein: een hoekperceel aan het kruispunt van twee landelijke wegen. Een gesloten baksteenarchitectuur omarmt de woning en voortuin en creëert zo de nodige geborgenheid ten opzichte van deze twee straten. Eén grote raampartij doorbreekt die gesloten structuur en slaat zo een visuele brug tussen woning en omgeving.

Achter deze muur gaat een open gelijkvloerse woning schuil. Grote raampartijen in de drie gevels bieden uitzicht op een binnentuin en de achtertuin. Iedere ruimte heeft een visuele relatie met deze intieme buitenomgeving.

Het ontwerpteam trok de leefruimtes en het nachtgedeelte uit elkaar. Een gesloten gang linkt de twee entiteiten met elkaar. De architectuur van de twee volumes veruitwendigt de totaal verschillende functies: de leefruimtes bevinden zich onder een plat dak, terwijl de nachtruimtes een lessenaarsdak kregen aangemeten. Een groot raam in de zijgevel van deze dakverdieping trekt veel daglicht binnen. De dakhelling weerkaatst het via de vide tot diep in het vertrek.

EMPA - Egide Meertens Plus Architecten - interior - white - living room - fireplace
EMPA - Egide Meertens Plus Architecten - interior - white - living room - fireplace