Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Woning
Tongeren 2013 - ...

Ontwerp en realisatie open ééngezinswoning L.N.

Een hellend terrein is niet noodzakelijk een nadeel voor een woningontwerp. In dit project hebben we de talud maximaal gevrijwaard. Via een kleine uitsnijding in de glooiing van het landschap ontsluiten we een binnenkoer waaraan de inpandige garages en een praktijkruimte liggen. De sterk beglaasde praktijk geniet zo royaal van daglicht en van privacy. Door de raampartij haaks naar binnen te trekken, ontstaat een overdekte inkomzone.

De private ruimtes bevinden zich op de twee verdiepingen. De leefruimtes liggen aan de straatzijde om te genieten van de oriëntatie. Het terras krijgt de nodige geborgenheid dankzij de tuinberging die als buffer met de straat fungeert.

Het terras aan de achterzijde van de woning gaat geleidelijk op in het achterliggende landschap.

De buitengevel is opgetrokken in lange stroken blauwe hardsteen. De bandramen volgen de horizontale belijning van de gevel. Door de twee buitenzijdes van de raamvlakken in te laten springen ten opzichte van het middelste deel creëert de ontwerper een boeiend reliëf in de raamverdeling.