Wonen met zicht op het park.

Egide Meertens Plus Architecten Lefevre abe dokterspraktijk

Wonen met zicht op het park.

Group construction
Ukkel 2013 - ...

 Ontwerp voor een woning, 3 appartementen en dokterspraktijk.

Op een uitdagend terrein in een Ukkelse residentiële wijk ontwierpen we een concept voor 4 appartementen en ondergrondse garages. De uitdaging ligt in het feit dat het om een sterk hellend terrein gaat waarvan een perceelsgrens aansluit op de achtertuinen van andere woningen, terwijl aan de voet van de helling een aangenaam park ligt. Die troef hebben we benut in ons ontwerp door ons gebouw met gesloten gevels af te keren van de woningen en een maximale openheid te geven in de andere gevels. De bewoners krijgen zo  een mooi uitzicht op het groen.

Het bouwprogramma is ook atypisch geschakeld om het geheel te laten kloppen: op de 2 verdiepingen onder het straatniveau en het gelijkvloers  bevinden zich de 4 appartementen. De woning situeert zich op de eerste en de tweede verdieping. Een tussenruimte scheidt tuin- van straatvolume. Over deze tussenruimte loopt een groen- en waterdak waaronder de inrit naar de ondergrondse parkeergarage is ingericht. Dankzij de slimme inplanting van de raamvlakken genieten alle woningen van daglicht.

Ontdek foto's van dit project na de oplevering.