Kunst op niveau

Kunst op niveau

House
Hasselt 2021

Ontwerp & realisatie open ééngezinswoning D.-C.

Combineer kwalitatieve leefruimte met een kunstatelier én een inpandige garage. Dat was de uitdaging die de opdrachtgever voorlegde. Het antwoord zit in de kelder. Een riante vide in de zitruimte legt een directe link tussen het dagelijks leven en de hobbyruimte en biedt kwalitatief licht voor het schilderen.

De zitruimte heeft een visuele binding met de eetruimte en de keuken dankzij een kastenwand. De kast tussen de eetruimte en open keuken staat op dezelfde as als die in de zitruimte en is in hetzelfde materiaal uitgevoerd.

De keuze om de inkomruimte terugliggend in de voorgevel te plaatsen, trekt de aandacht weg van de inpandige garage. Het architectenbureau zet ook hier zijn signatuur in de verfijnde gevelarchitectuur. In de zijgevel is een penant losgetrokken van de zijgevel en naar voor geschoven om meer dieptewerking te creëren in het gezichtsveld op de voordeur. Een betonnen ringbalk accentueert de draagstructuur. De detailleringen in het beton zijn perfect afgestemd op de lijnen van de kopse bakstenen rondom de raamopeningen.